در طول هفته گذشته ۱۹۰ رئیس جمهوری، نخست وزیر و وزیر به نمایندگی از کشورشان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کردند، اما از این عده فقط ۹ نفر زن بودند که خود نشان از نابرابری جنسیتی در بین نمایندگان کشورها بود.
به گزارش زن و توسعه آنلاین به نقل از یورو نیوز، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: زنانی که شاهد سخنرانیها بودند «کاملا حق دارند احساس کنند که نمایندهای ندارند و صدای آنها شنیده نمیشود».
وی هفته گذشته نیز به رهبران جهان گفته بود: «نابرابری جنسیتی بزرگترین چالش برای حقوق بشر در سراسر جهان است.»
مجمع عمومی روز پنجشنبه نشست دیگری در سطح عالی برای بزرگداشت بیست و پنجمین سالگرد کنفرانس مهم زنان در سازمان ملل برگزار میکند. هدف از این نشست بحث درباره برابری جنسیتی و تلاش برای توانمند سازی همه زنان و دختران اعلام شده و قرار است چند تن از رهبران جهان از جمله شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، آنگلا مرکل نخست وزیر آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در آن سخنرانی کنند.
در کنفرانس معروف سال ۱۹۹۵ که در پکن، پایتخت چین برگزار شد ۱۸۹ کشور عضو سازمان ملل توافق کردند که «مشارکت کامل و برابر زنان در زندگی سیاسی، مدنی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی و ریشهکن کردن تمام اشکال تبعیض جنسیتی» را در اولویت قرار دهند.
بسیاری از دیپلماتها از این که اکنون جهان در عمل به آن بیانیه مهم دچار مشکل شده، ابراز تاسف کردهاند. یکی از موارد اصلی اختلاف در سالهای اخیر در مورد بهداشت جنسی، باروری و بارداری زنان و حقوق مربوط به آن بوده است.
نیکولا دریویر، سفیر فرانسه در سازمان ملل روز چهارشنبه گفت: «در مورد حقوق زنان در سطح جهانی، ما ۲۵ سال پس از نشست پکن بیم آن داریم که ضد حملهای برای کاهش میزان حقوق زنان انجام شود. ما میخواهیم از این مسئله جلوگیری کنیم و هدف ما پیشرفت بیشتر و نه حرکت قهقرایی است.»
نظرات