روانشناس تخصصی کودک، نوجوان و خانواده
عضو انجمن و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران
در مورد اهمیت تربیت جنسی کودکان سوالات زیادی مطرح است مثلاً اینکه تربیت جنسی کودک را از چه سنی آغاز کنیم؟ و چگونه به پرسشهای جنسی کودکان پاسخ دهیم؟ و یا لازم است پاسخی داده شود؟ یا نه؟ و سوالاتی از این دست وجود دارد.
قبل از هر چیز باید گفت پدر و مادر نقش تعیین کننده و مهمی در پرورش تربیت جنسی سالم فرزندان دارند، در وهله اول باید سعی کنند مراحل رشد جنسی فرزندان خود را بشناسند و با شناخت کافی از مراحل رشد جنسی بتوانند تعدادی واقعیتهای ظریف و آداب تربیتی که در فرهنگ جامعه مرسوم هست را به فرزند خود منتقل کنند در این جا باید افزود که آموزه های جنسی باید به وقت و در زمان مناسب انجام بپذیرد.
متاسفانه والدینی که میخواهند این آموزه ها را زودتر از زمان درست به فرزندشان آموزش بدهند ممکن است در آنها دلهره و نگرانی ایجاد کنند و یا اینکه اگر آموزه ها را دیر شروع کنند،خودشان شرمسار شوند و سعی کنند از زیر بار جواب دادن به سوالات فرزندان خود شانه خالی کنند و در نتیجه این احتمال می رود که کودک سوالات را از همسالان خود پرسیده و جواب مناسب و درستی دریافت نکند. بنابراین لازم است ما تربیت جنسی را با دقت و به موقع شروع به آموزش کنیم.
در اینجا لازم است بدانیم و به یاد داشته باشیم که در هرسنی چه اطلاعاتی باید به کودکان بدهیم و آن ها را آگاه کنیم.
۵ سالگی
الف) نام اندام خصوصی
ب) آموزش ناحیه خصوصی
ج)خود مراقبتی
۶ تا ۹سالگی
الف)تفاوت ۲ جنس ( دختر و پسر چه تفاوت هایی دارند؟)
ب) مفاهیم پدر و مادر شدن
ج) خانواده _ ازدواج_ طلاق_ ازدواج مجدد
۱۰تا ۱۲ سالگی
الف) آموزش های مربوط به بلوغ
ب) درمورد گرایش به جنس مقابل و مراقبت از بدن
ج) آگاهی از سوء استفادههای جنسی
بعد از ۱۲ سالگی که دوران نوجوانی را شامل میشود بهترین روش برای کنترل دگرگونی های روانی و جسمی نوجوان در دوران بلوغ سرمایهگذاری ورزشی، تحصیلی و شرکت در فعالیت های گروهی و ارائه آزادی های مجاز در چارچوب خانواده است. متاسفانه گاهی والدین ترجیح میدهند مسائل جنسی را در زمان ازدواج فرزندشان مطرح کنند اما به گفته روانشناسان اگر در سن مناسب نوجوان را با مسائل جنسی آگاه نسازیم احتمال بروز مشکلات رفتاری و اختلافات جنسی افزایش یافته و در آینده مشکلات زناشویی و در نهایت طلاق رخ خواهد داد و یا اگر زودتر از موعد فرزندان را در جریان این نوع مسائل قرارد دهیم زمینه بروز بلوغ زودرس جنسی او را فراهم خواهیم کرد و در نهایت اگر احساس میکنیم فرزندانمان خجالتی بوده و پدر مادر توان برقراری ارتباط صمیمانه با او را نداشته بهتر است از یک روانشناس کمک گیرند.
نظرات