چهارمین کارگاه آموزشی بینالمللی بهرهبرداری و مدیریت مراکز خرید و بررسی رویکردهای نوین صنعت خردهفروشی همراه با آیین تجلیل از ۲۰ بانوی کارآفرین برگزار شد
مرکز نمایشگاهی بازار بزرگ ایران (ایرانمال) در روز پنجشنبه سیام خردادماه میزبان بیش از ۷۰۰ نفر از فعالان صنعت خردهفروشی همچون صاحبان برندها، مدیران مراکز خرید و مجتمعهای تجاری بزرگ و فاخر در کشور بود که برای شرکت در چهارمین کارگاه آموزشی بینالمللی بهرهبرداری و مدیریت مراکز خرید و بررسی رویکردهای نوین صنعت خردهفروشی گرد هم آمده بودند. در این مراسم برخی مسئولان کشوری همچون سهراب سلیمی مدیرکل حوزه ریاست سازمان توسعه تجارت نیز حضور داشتند.
طی این همایش برای نخستینبار از خدمات ارزشمند بانوان فعال در صنعت خردهفروشی در حضور بزرگان این صنعت تقدیر شد که تا به امروز به نقش اثربخش و پررنگ آنها توجهی نشده بود. در این رویداد به چالشهای امروز صنعت خردهفروشی از جمله اشتغالزایی، مدیریت، بهره برداری، تهدیدهای فضای مجازی و رویکردهای نوین استفاده از نرمافزارها و سختافزارها و همینطور بستههای فروش مجازی توجه ویژهای شد همچنین حمایت از تولید ملی و نقش موثر فروشگاههای زنجیرهای و برندها نیز یکی از مهمترین موارد قابل بحث در چهارمین کارگاه آموزشی بینالمللی بهرهبرداری و مدیریت مراکز خرید و بررسی رویکردهای نوین صنعت خردهفروشی بود.گفتنی است که یکی از مجموعههای مستعد و تولیدکننده موفق که در این رویداد مورد توجه قرار گرفت، شرکت آسانسور و پلهبرقی بهران بود. این شرکت که در زمینه تولید آسانسور، پله برقی و Moving walkway فعالیت میکند هم اکنون به سطحی از توانمندی دست یافته است که حتی پس از خروج برندهای بینالمللی از کشور، امکان ارائه خدمات پس از فروش آن ها را دارد. در همایش مذکور چهار پنل تخصصی با حضور کارشناسان امر حول محور کارآفرینی، تخصص گرایی نیروی کارو برگزاری دوره های آموزشی مدیریت، پیشرفته ترین روش های مشتری مداری در دنیای کسب و کار و ضرورت استفاده از پتانسیل های موجود در شبکه های اجتماعی
در خاتمه چهارمین کارگاه آموزشی بینالمللی بهره برداری و مدیریت مراکز خرید و بررسی رویکردهای نوین صنعت خرده فروشی از ۲۰ بانوی کارآفرین مدیر و موثر در صنعت مراکز خرید و خرده فروشی کشور با اهدای لوح و هدایایی تقدیر و تشکر به عمل آمد. ضمنا سه لوح تقدیر نیز به حامیان برگزاری این رویداد ارزشمند اهدا شد.
آیلا شایگان، مدیر توسعه شعب برندHealth & Beauty هایپراستار با بیان اینکه این کانسپت تنها روی لوازم آرایشی و عطر تمرکز ندارد و میتواند میزبان همه قشرها از زن، مرد و کودک باشد، گفت: «اکثر برندها تمرکزشان را روی عطر و لوازم آرایشی معطوف کردهاند و ما تصمیم داریم تا در کنار خرید، حس خوب را نیز به مشتریان منتقل کنیم و برای نیل به همین منظور در فروشگاههایمان خدمات و محصولات بهداشتی و مراقبتهای پوستی را نیز علاوه بر محصولات آرایشی و عطر و ادکلن ارائه خواهیم داد.»
او با اشاره به اینکه در حال حاضر پنج شعبه Health & Beauty زیر چتر حمایت هایپراستار فعال هستند، اعلام کرد: «بهزودی شعبه جدید ما افتتاح خواهد شد. ضمن آنکه کانسپتهای مختلفی را برای توسعه درنظر داریم تا بتوانیم بازخوردهای خوبی را از سوی مشتریانمان دریافت کنیم.»
مدیر توسعه شعب برند Health &Beautyهایپراستاراظهارداشت: «شهرهای تهران، قم و مشهد بیشترین آمار مصرف لوازم آرایشی را دارند.»
آیلا شایگان با اشاره به فعالیت گسترده فروشگاههای اینترنتی در ایران و ضرورت استفاده از شبکههای اجتماعی گفت: «ما این این فرصت را برای ماندگاری در ذهن مشتریان غنیمت میشماریم.»او افزود:«ما دارای بازاری انبوه هستیم و پرستیژ برندمان را در همه جوانب حفظ خواهیم کرد.»
پانتهآ دیرمکانی، مدیر فروشگاههایپراستار باکری و مدیر لیزینگ کشوری گروه مافپارس، آموزشمحوری در مجموعههای تجاری را بزرگترین عامل کمککننده برای اهداف شرکتها دانست و گفت: «برگزاری دورههای آموزشی مدیریت در کشورهای گوناگون و حضور در آن قطعا به بهبود شرایط این صنعت در کشور کمک میکند.»
او بیان اینکه تمرکز اصلی فروشگاههایپراستار روی هایپرمارکت است، گفت: «به دلیل کم بودن تعداد واحدها امکان همکاری با برندهای بسیاری را در هایپراستار باکری نداریم. از این رو راهاندازی هایپرباکسها و سوپرباکسها را در تهران در نظر گرفتهایم تا به نمایندگی از هایپراستار به ارائه خدمات مشغول شوند و امکان میزبانی از برندهای موفق ایرانی نیز فراهم شود.»
مدیر فروشگاه هایپراستار باکری و مدیر لیزینگ کشوری گروه ماف پارس بر لزوم استانداردسازی مجموعهها برای داشتن یک بازخورد خوب تاکید کرد و افزود: «سختکوشی، تعهد و پشتکار سه ضلع مثلث موفقیت هستند.»
با پگاه گشایشی، مدیرعامل برند سفیر با اشاره به اینکه حدود دو سال از آغاز راهاندازی پروژه تولید در سفیر میگذرد، گفت: «خوشحالم که توانستیم نخستین عطر ایرانی را تولید کرده و در فکر صادرات آن باشیم.»
او با بیان اینکه با داشتن رقابت سالم میتوان شاهد پیشرفت بود، ادامه داد: «ما طی پنج سال اخیر دو اقدام مهم انجام دادیم که یکی از آنها آموزش به پرسنل و دیگری تعریف باشگاه مشتریان بود که در حال حاضر باشگاه مشتریان سفیر دارای ۷۰۰ هزار عضو ردهبندیشده است.»
مدیرعامل برند سفیر پیرامون نقش شبکههای اجتماعی افزود: «دیجیتالمارکتینگ این امکان را دارد که در کوتاهترین زمان محبوبیت یک برند را مشخص کند و از این رو بازار بسیار حساسی است. ضمن آنکه بلاگرها در حال حاضر حرف اول را در دنیا میزنند به این دلیل که نوع مصرف کالا و همینطور مشخصات کلی آن را به خوبی برای کاربران توضیح میدهند.»
او با اذعان به اینکه با جلب رضایت مشتری میتوان همیشه بهترین بود، اعلام کرد: «برند سفیر توانسته است لوح حمایت از مصرفکنندگان را از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کند.»
در دنیای در حال تغییر امروز، نه تنها بر روی آموزش دانش فنی، بلکه بر روی آموزش مهارت های رهبری و مدیریتی باید متمرکز شد.
با نیکو کشتکار، مدیر گسترش بخش تجاری پروژه میکامال کیش به افزایش توجه به این پروژه پس از مپیک اشاره کرد و گفت: «ما با ارائه خدمات گوناگون و سرویسهای تفریحی در میکامال درصدد هستیم تا نیازهای ۸۰ میلیون ایرانی را برطرف کنیم.»
او با تاکید بر ارائه سرویس به برندهای خارجی برای حضور در کشور ادامه داد: «امکانات موجود در منطقه آزاد کیش همسو با اهداف میکامال است و ما از این فرصت طلایی برای جذب گردشگر از داخل و خارج از کشور استفاده خواهیم کرد.»
مدیر گسترش بخش تجاری پروژه میکامال کیش با اذعان به اینکه کمک همگانی لازمه ساخت یک مدیریت قوی است، گفت: «ضرورت دارد تا در انتقال تجربیات برای بهبود شرایط همکاری کنیم.»
اما سومین و در واقع آخرین پنل چهارمین کارگاه آموزشی بینالمللی بهرهبرداری و مدیریت مراکز خرید و بررسی رویکردهای نوین صنعت خردهفروشی با حضور تعداد دیگری از فعالان عرصه خردهفروشی کشور اجرا شد.
صنعت خرده فروشی یک صنعت قدیمی است و فروشگاه های فیزیکی برای ماندگاری و بقا در این عرصه باید به قدرت خود اطمینان داشته باشند . ایده ال است که فروشگاه های آنلاین در کنار فروشگاه های فیزیکی حضور داشته باشند. سهم عمده ای از شکست های خرده فروشان به دلیل وجود فرایندهای نامناسب است. با اصلاح فرایندهایی چون فرایند تامین کالا ، انبارداری و…. می توان تغییرات اساسی در این زمینه ایجاد کرد.
فریتز زِهِر مدیرعامل اسبق فروشگاههای زنجیرهای اینتراسپار
لازمههای موفقیت مراکز خرید
سخنران ویـژه چهارمین کارگاه آموزشی بینالمللـی بهـرهبرداری و مـدیـریت مـراکزخرید و بـررسـی رویـکـردهای نـویـن صنـعت خـردهفروشی، جناب آقای فریتس زهـر یکی از چـهرههای جهانـی صنعت خردهفروشی و مدیر سابق فروشگاههای زنجیرهای اسپار بود.
او در سخنرانی خود ضمن تعریف مدلهای مختلف مراکز خرید و ویژگیهای هر کدام به بیان عواملی پرداخت که برای موفقیت هر مرکز خریدی باید به آنها توجه داشت و از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
-مکانسنجی مناسب و انتخاب مدل مرکز خرید با توجه به منطقه
-بازاریابی مناسب
– تعامل مدیران مراکز تجاری با صاحبان فروشگاهها در جهت برطرفسازی نیاز مشتری
-تحلیل درست فروش و رفتار مشتریان با بهرهگیری از نرمافزارهای فروشگاهی کارآمد
-تعلیم و پرورش کارمندان به عنوان مرکز ثقل فروشگاهها و مراکز خرید
-احترامگذاری و ارزش نهادن به کارمندان در تمامی سطوح ( لازمه احترام به مشتری)
– احترام به مشتری و خدماترسانی شایسته
-بهرهگیری از ابزارهای تبلیغاتی مدرن
وی همچنین بیان داشت مراکز خرید و مالهای ایرانی در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشتهاند اما همچنان نقاط ضعفی مشاهده میشود که برای موفقیت مجموعه میبایست آنها را برطرف ساخت، آقای فریتس زهر نقاط قوت و ضعف را به پیچ و مهرههای یک ماشین تشبیه کرد که برای حرکت لازم است تمام پیچ و مهرهها در کنار هم به خوبی کار کنند.
از جمله مسائلی که وجود دارد و برای پیشرفت مراکز خرید و مالها باید آنها را بهبود ببخشیم به موارد زیر اشاره شد:
-عدم الویت برنامهریزی بر سرمایهگذاری
-عدم وجود مذاکرات کافی میان مجری و سرمایهگذار
-مقاومت دربرابر استفاده از مشاور
-مشکل در حمل و نقل شهری
-استفاده از آسانسورها با ظرفیت نامناسب در مکان نامناسب
-مشکل نورپردازی
-استفاده از فروشگاههای نامی و جذاب در طبقههای زیرین مراکز خرید
-عدم همکاری و هویتسازی مناسب
-برونسپاری کارهایی چون نظافت و حراست
-استفاده از فروشندگان بیانگیزه و با رفتار نامناسب
نظرات