دکتر صدیق بهزادی چهره صادق کتابداری
علم کتابداری و اطلاع رسانی در ایران متخصصان شناخته شده ای دارد که ماندانا صدیق بهزادی یکی از آنهاست. او در دنیا نیز چهره مشهوری است و توانسته تغییراتی در این رشته در ایران به وجود بیاورد. دکتر صدیق بهزادی متولد سال۱۳۲۱در تهران است و پس از اینکه تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تهران گذراند، در دانشگاه رشته زبان انگلیسی را انتخاب کرد و سال ۱۳۴۸ با مدرک لیسانس این رشته از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. اما برای تحصیلات تکمیلی رشته کتابداری و اطلاع رسانی را انتخاب کرد و به این ترتیب در سال ۱۳۵۱ فوق لیسانس گرفت و پس از آن برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت در حالی که از سال ۱۳۵۲ عضو هیئت علمی مرکز خدمات کتابداری بود. او دکترایش را سال ۱۳۶۰ در همین رشته از دانشگاه ایلینویز شامپین اوریانا گرفت.
پس از پایان تحصیلاتش به ایران بازگشت و کارش را در موسسه تحقیقات و برنامه ریزی علمی و آموزشی و کتابخانه ملی ادامه داد و در حالی که تحصیلاتش را زیر نظر استادانی چون مهین تفضلی و پوری سلطانی ادامه داده بود با آنها همکار شد.
او سال ۷۸ به عنوان رئیس کتابخانه پژوهشگاه دانش های بنیادی منصوب شد و در دانشگاه های تهران، تربیت مدرس ، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی هم تدریس می کرد.
دکتر صدیق بهزادی کتاب هایی هم مانند کتاب مرجع «رده بندی PIR زبان ها و ادبیات فارسی»، شیوه خط اعلام انگلیسی در فارسی و دستنامه قواعد فهرست نویسی نوشته که کتاب «رده بندی PIR زبان ها و ادبیات فارسی» او در دوره یازدهم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان کتاب سال برگزیده شد.
دکتر صدیق بهزادی با اینکه با عنوان عضو هیئت علمی کتابخانه ملی بازنشسته شده است همچنان به تدریس و تحقیق در رشته کتابداری و اطلاع رسانی ادامه می دهد.
نظرات